Filmek

AZ alábbi linkeken olyan filmeket találtok, amelyek az oldal témájához kapcsolódnak, azok nagyon jók, elgondolkodtatóak és nem mellesleg még szórakoztatóak is. Bármelyiket ajánlom "teljes erőből". 

 

1.  A piramisok titkainak leleplezése

A dokumantum film úgyan egy kicsit összeesküvés szagúan indul. Sokszor talán kicsit "belemagyarázós". Azonban ahogy végignéztem és jól odafigyelve végigkövettem az elhangzó és bemutatott tényeket, adatokat, melyeket egyébként logikusan, egymásra alapozva tárnak elénk, rá kell jönni arra, hogy a nagy valószínűséggel igaz is lehet, amiről szó van. Ennek hatására például biztosan nem írok a piramisokkal kapcsolatban, illetve ha mégis, akkor ez a film mindenképpen hatással lesz az ott leírtakra.

 

2. Egyiptom Bolygó

Sorozat amely az Ókori Egyiptom történetét és mindennapjait veszi végig eredeti helyszíneken leforgatott sok szereplős részekkel. Mindegyik rész tömör, lényegretörő és nagyon látványos.

 

3. Egyiptom

Az Ókori Egyiptom történetét kutató 3 nagy régész életét illetve munkássságát bemutató sorozat, nagyon sok jól tálalt háttérinformációval. Szerintem nagyon izgalmas, félig dokumentum félig dráma és egy kicsit kaland film is. Eredeti helyszíneken, kórhű körítéssel. 

 

4. Birodalmak és fénykorok - Egyiptom aranybirodalma

Egy hosszú sorozat első három része, mely az Ókori Egyiptom Újbirodalmának fáraóit, történelmét és lakóinak mindennapjait mutatja be. 

 

5. A hetedik tekercs

Wilbur Smith regénye alapján készült három részes az Ókori Egyiptomban játszódó kaland film sorozat.